Aktualitet

Top Channel noble attitude! I and the government I lead have not interfered in any millimeter of media freedom

Top Channel noble attitude! I and the government I lead have not interfered in

Prime Minister Rama spoke today about Grida Duma in Top Story. From the question of whether he calls it a terrorist act and the responsibility of aggressive political language, to the question of whether the Prime Minister thinks that working at TCH today is unsafe. What would be Edi Rama's message to those who work on this television.

To all this, Edi Rama answered:

Grida Duma: Do you consider it a terrorist act against a media, or with your information do you call it a banal event?

Edi Rama: We still don't know the direct motives of this criminal aggression, but the fact that a barrage of bullets rained down on a national institution such as Top Channel makes this aggression necessarily connected to a media and not only a media, but an institution. national freedom of the press and freedom of expression as a whole. Despite the fact that we do not know the exact motives, even though I can say that the police have approached the perpetrators, but there is still no concrete result either in terms of their capture or in terms of their motives, there is no way such an aggression can fail without was clearly defined as an aggression against a national institution of the fourth estate.

Grida Duma: Should the political class bear some kind of responsibility, even you when at certain moments you addressed the media with aggressive language, saying that despite the sins of the media that can be solved by law, they have the opportunity to undo or do the word, but this should be systematically regulated by law and does the political class deserve to be directed by the country's prime minister to the media by telling an often aggressive blind man who can give signals to such irresponsible people that puts the media in a weak position in which politics can hit him and leave him in completely incriminating situations, today he is in an incriminating situation.

Edi Rama: E para punës unë nuk jam klasa politike dhe nuk flas në emër të klasës as nuk marr përsipër mëkatet e klasës, nëse duam t’i analizojmë, sepse flasim për pjesën time dhe për cfarë më takon mua të përgjigjem. Fjalën kazan për herë të fundit e kam përdorur kur ende nuk kisha fituar 2 zgjedhje të tjera më pas, pra ka qenë një adresim të cilit unë edhe sot nuk i heq asnjë presje nga i cili kam hequr dorë për arsye që nuk ka nevojë t’i shpjegoj këtu, por jo sepse mendoj se kam thënë gjëra të tepruara, apo të gabuara por duke qenë se janë perceptuar si të tilla kam hequr dorë dhe i jam dorëzuar faktit që media në Shqipëri është një xhungël sic ka pjesë të bukura dhe të admirueshme ka edhe pjesë që janë të neveritshme dhe nuk besoj gjithsesi që kjo goditje është një goditje që vjen si rezultat i një frustrimi popullor apo frustrimi qoftë edhe nga ana e klasës politike.

Dua të përgëzoj Top Channel për faktin që ka qenë jashtëzakonisht i vetëpërbajtur në atë që mund të jetë natyrshëm prirja në këto momente për të treguar gishtin dhe natyrisht Top Channel sidomos për shkak të një sërë aktesh shumë kurajoze por dhe të dokumentuara të kohëve të fundit mund të drejtonte gishtin fare lehtë e të thontë e kemi për këtë arsye.

Grida Duma: A është Top Channel në një situatë të sigurt?

Edi Rama: Kjo nuk është një ngjarje e radhës, është një nga ato ngjarje që ndodhin si rrufe në qiell të pastër dhe nuk përbën vazhdimësi, kjo është diçka e lidhur drejtpërdrejtë me Top Channel, qeveria ka qenë një ndër shënjestrat e Top Channel dhe jam sot këtu e ajo çfarë mund të them është se nuk ka mundësi e shans të dalë dikush nga Top Channel qofshin pronarë apo gazetarë të thotë që në një sekondë të ketë ndjerë që qeveria t’i ketë ushtruar presion apo polemikën ta ketë parë në një polemikë të përkthyer në veprim. Që serioziteti i kësaj çështje është kaq i madh është dhe ju siguroj që e kuptoj dhe ndjej shumë thellë këtë goditje dhe do bëjmë çmos të gjejmë autorët, i them individëve që janë pjesë e këtij institucioni të vazhdojnë kryelartë misionin e tyre. Dua të më jepni mundësinë t’i përcjell ngushëllimet e mia familjes së të ndjerit punonjësit të sigurisë, është një arsye më shumë që të bëjmë çmos për të zbuluar motivet e ngjarjes. Unë dhe qeveria që unë drejtoj nuk kanë ndërhyrë kurrë në asnjë milimetër të lirisë së medias.