Aktualitet

According to IGJEUM, these two cities are at risk of flooding today

According to IGJEUM, these two cities are at risk of flooding today

IGJEUM has announced the two areas with the highest risk of flooding today.

Shkodra and Kukësi are placed in the red danger zone.

Some other cities, such as Dibra or Lezha, may also experience landslides due to torrential rains.

According to IGJEUM, these two cities are at risk of flooding today

According to IGJEUM, these two cities are at risk of flooding today

FLOOD DANGER FORECAST

Gjatë ditës së martë, dt.17 do të ketë reshje me intensitet të lartë, të cilat do të jenë më të përqëndruara në veri të territorit. Në fund të ditës së nesërme reshjet intensive pritet të shtrihen në të gjithë territorin. Në qarqet Shkodër, Kukës, Dibër dhe Lezhë mund të ketë vërshime të shpejta të lumenjëve të vegjël malorë dhe rrëshqitje të dherave. Në zonat urbane, në këto qarqe mund të shfaqen probleme me përmbytje të lokalizuara, në varësi të gjendjes së kanalizimeve.

Ndërkohë, pritet një rritje e prurjeve të lumenjve kryesore, veçanërisht në lumenjtë Drin-Buna dhe liqenin e Shkodrës.

Ky informacion do të përditësohet nga IGJEO sipas llogaritjeve më të fundit hidrologjike, dhe do të njoftoheni për çdo ndryshim në parashikimin e rrezikut të përmbytjeve.

PARASHIKIMI METEO

RESHJET

On Tuesday, the 17th, very intense rainfall is expected in Shkodër and Kukës counties, intense in Dibër and Lezhë counties, moderate to locally intense in other counties of the country (as shown in the table, respectively for each county).

In the districts of Shkodër, Kukës, Dibër, Lezhë, Elbasan, Vlorë and Gjirokastër, the rains are expected to be accompanied by thunderstorms.

temperatures

Tomorrow (Tuesday, the 17th) the minimum and maximum air temperatures are expected to reach:

on the coast: 11 / 16 °C; in low countries: 10 / 15 °C; in mountainous countries: 5 / 10 °C