Aktualitet

How is the situation in the most problematic axes after intense rains

How is the situation in the most problematic axes after intense rains

In the area of ​​Korca, Shkodra and Gjirokastra, the intense rains have brought problems on some roads, where extra care, winter tires or chains are needed. How does the situation present itself?

Korce

In the Korçë region, there was rain and snow during the night. The precipitation was in the form of snow at the +900 m altitude. On Dardha road from km 4 - km 13, snowfall, thickness 10 cm to 25 cm.

On the Korçë-Voskopojë road from km 7-km 18, the thickness is 5-15 cm. Korçë-Qarrit-Ersekë, km 12 to km 30, thickness 5 cm - 15 cm.

Ndërkohë është punuar dhe punohet me 7 mjete borëpastruese për pastrim dhe kriposje. Në rrugën e Dardhës nga km 8 – km 13 kalimi i mjeteve bëhet me zinxhirë ose goma dimërore në orët e paradites.

Në akset e tjera qarkullimi i mjeteve bëhet pa probleme dimërore, rekomandohet përdorimi i gomave dimërore.

Gjirokastër

Në qarkun e Gjirokastrës gjatë natës ka patur reshje shiu me intesitet deri në mesatar të shoqëruara me erë të fortë, reshje që vazhdojnë dhe në mëngjes. Nga MZSH bashkia Memaliaj njoftohem për një pemë të rëzuar në rrugë Memaliaj.

Në vendngjarje shkuan forcat zjarrfikse të cilat larguan pemën e rrëzuar nga rruga. Niveli i Vjosës në pikmatjen e urës Memaliaj është i pa ndryshuar që nga dje në mbrëmje, më pak së 4 metër.

Në pikmatjen e pacarelës Përmet niveli i Vjosës është 2.4 metër. Furnizimi me energji elektrike në qark është normalizuar. Furnizimi me ujë të pijshëm është i pa ndërprerë. Në bashkitë e tjera të qarkut deri në orën 08: 00 me përjashtim të problemeve të raportuara dhe janë në vëmëndje të punës së strukturave përgjegjëse nuk ka situata të tjera. Mbetemi në kontakt për çdo situatë që mund të krijohet.

Shkodër

Situata ne Bashkine Shkoder, ne oren 08.00 te dates 21.01.2023 paraqitet si me poshte:

The level of the Drin river (Bahçallek bridge hydrometer) marks the quote 6.10 with a fall of 5 cm at 18.00 on 20.01.2023 (quota max 7.50 m). The lake level (Bune bridge hydrometer) marks 8.20 m with an increase of 5 cm at 18.00 on 20.01.2023 (max quota 8.70 m). The total flooded area in Shkoder Municipality is 1120 Ha, unchanged at 18.00 on 20.01.2023

Ana e Mali Administrative Unit 1100 Ha flooded. The Obot road has a water level of 55 cm, unchanged at 18.00 on 20.01.2023. Oblica 1 water supply is out of order. On the Oboti road, a high-speed vehicle is operating together with 4 army forces.

Dajç Administrative Unit 20 Ha of agricultural land (land surface behind the embankment). The EC groups of Shkoder Municipality are continuously monitoring the situation.