Aktualitet

Speed ​​over 190 km / h, 18 drivers arrested in the last 24 hours

Speed ??over 190 km / h, 18 drivers arrested in the last 24 hours

Traffic police during routine checks in the axes of the country, especially in tourist areas have found dozens of violations of traffic rules, where the case of the Fier-Vlora bypass stands out where radars have recorded two vehicles a "Land Rover" driven by BS , from Tirana, which was traveling at a speed of 194 / km / h and a "Benz" driven by a citizen from Kosovo MI, living in Switzerland, which was traveling at a speed of 191 km / h. Both leaders have been detained and administrative measures have been taken against them.

Meanwhile, during the last 24 hours, 18 other drivers have been arrested, mainly for driving while intoxicated or driving without a license.

Full notice:

Do not drive at speeds that endanger the safety of life on the road, do not drive under the influence of alcohol or drunk, do not overtake and do not use the mobile phone while driving, follow the rules of the road to reach safe destination.

Intensification of controls by the Traffic Police Operational Unit, Tirana Traffic Police Commissariat and Traffic Police Sectors in DVPs, using drones, radars, cameras, cameras, unloaded cars, during the last 48 hours, has led to handcuffs 18 drivers, of which 10 for drunk driving and 8 for driving without a driving license.

During the alternate preventive controls, in order to ascertain and verify the violations that are a source for road accidents, the Tirana Traffic Police have hit another case of bribery, in the street "Dritan Hoxha", where the driver of a motor vehicle, citizen MS, to avoid the administrative measure after passing through a red traffic light, he offered 2500 new lekë to the Police employees.

In the Fier Bypass, in the Fier-Vlora axis, were detected by radar, by the Traffic Police services of DVP Fier, two vehicles, a "Land Rover" driven by the citizen BS, from Tirana, which was circulating at a speed of 194 / km / h and a "Benz" driven by a Kosovar citizen MI, residing in Switzerland, which was traveling at a speed of 191 km / h. The two drivers of the vehicles did not stop the Traffic Police patrol with radar, but were caught by the Vlora Police services and were punished with an administrative measure of 48,000 ALL each.

Në rrugën interurbane Tiranë-Durrës, shërbimet e Policisë Rrugore të Tiranës kanë konstatuar me radar, mjetin tip “Benz” që drejtohej nga shtetasi B. K., nga Tirana, i cili qarkullonte me 160 km/h. Drejtuesi është ndëshkuar me 10.000 lekë të rinj gjobë, pezullim të lejes së drejtimit 3 muaj dhe zbritje pikësh nga patenta.

Gjatë kontrolleve në 48 orët e fundit janë pezulluar gjithsej 64 leje drejtimi, nga të cilat 48 për drejtim mjeti me shpejtësi tej normave të lejuara dhe 16 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehur.

Si rezultat i kontrolleve intensive dhe denoncimeve të qytetarëve te Komisariati Dixhital apo në numrin 112, në të gjithë vendin janë ndëshkuar me masë administrative 2908 drejtues mjetesh, për shkelje të Kodit Rrugor që përbëjnë rrezik potencial për përfshirje në ngjarje rrugore, konkretisht për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit, për parakalime të gabuara, për mospërdorim të rripit të sigurisë, për shpejtësi mbi normat e lejuara, manovra të rrezikshme në rrugë dhe mosrregullim shpejtësie, veçanërisht në qendrat e banuara, për mospërdorim të kaskës mbrojtëse në mjetet me dy rrota, si dhe për mosruajtje të largësisë së sigurisë mes mjeteve.

Policia Rrugore apelon për të gjithë përdoruesit e rrugës në tërësi, veçanërisht drejtuesit e mjeteve, motomjeteve dhe çiklistët, që të tregojnë kujdes dhe të respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor, si dhe fton qytetarët që të denoncojnë në Komisariatin Dixhital dhe në numrin e emergjencave 112, çdo paligjshmëri.

Policia Rrugore përgjatë kontrolleve rutinë në akset e vendit, veçanërisht në zonat turistike ka konstatuar dhjetëra shkelje të rregullave të qarkullimit, ku bie në sy rasti i bypass-it Fier-Vlorë ku radarët kanë regjistruar dy automjete një “Land Rover” që drejtohej nga B. S., nga Tirana, i cili qarkullonte me shpejtësi 194/km/h dhe një “Benz” që drejtohej nga një qytetar nga Kosova M. I., me banim në Zvicër, i cili qarkullonte me shpejtësi 191 km/h. Të dy drejtuesit janë ndaluar dhe kundër tyre janë marrë masa administrative.

Ndërkohë, përgjatë 24 orëve të fundit janë arrestuar 18 drejtues të tjerë automjetesh kryesisht për drejtim të mjetit në gjendje të dehur ose për drejtim të mjetit pa patentë.

Njoftimi i plotë:

Mos qarkulloni me shpejtësi që cenojnë sigurinë e jetës në rrugë, mos drejtoni mjetin nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehur, mos kryeni parakalime të gabuara dhe mos përdorni celularin gjatë drejtimit të mjetit, respektoni rregullat e qarkullimit rrugor që të arrini të sigurt në destinacion.

Intensifikimi i kontrolleve nga Njësia Operacionale e Policisë Rrugore, Komisariati i Policisë Rrugore Tiranë dhe Sektorët e Policisë Rrugore në DVP-të, duke përdorur dronë, radarë, kamera, aparate fotografike, makina të paloguara, gjatë 48 orëve të fundit, ka çuar në pranga 18 drejtues mjetesh, nga të cilët 10 për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe 8 për drejtim mjeti pa leje drejtimi.

Përgjatë kontrolleve parandaluese të alternuara, me qëllim konstatimin dhe verifikimin e shkeljeve që janë burim për aksidentet rrugore, efektivët e Policisë Rrugore të Tiranës kanë goditur një tjetër rast të mitëdhënies, në rrugën “Dritan Hoxha”, ku drejtuesi i një motomjeti, shtetasi M. S., për të shmangur masën administrative pasi kishte kaluar me semafor të kuq, iu ka ofruar punonjësve të Policisë, 2500 lekë të rinj.

Në Bypass-in e Fierit, në aksin Fier-Vlorë, janë konstatuar me radar, nga shërbimet e Policisë Rrugore të DVP Fier, dy automjete, një “Land Rover” që drejtohej nga shtetasi B. S., nga Tirana, i cili qarkullonte me shpejtësi 194/km/h dhe një “Benz” që drejtohej nga një shtetas kosovar M. I., me banim në Zvicër, i cili qarkullonte me shpejtësi 191 km/h. Të dy drejtuesit e mjeteve nuk i kanë ndaluar patrullës së Policisë Rrugore me radar, por janë kapur nga shërbimet e Policisë Vlorë dhe janë ndëshkuar me masë administrative me nga 48.000 lekë të rinj secili.

Në rrugën interurbane Tiranë-Durrës, shërbimet e Policisë Rrugore të Tiranës kanë konstatuar me radar, mjetin tip “Benz” që drejtohej nga shtetasi B. K., nga Tirana, i cili qarkullonte me 160 km/h. Drejtuesi është ndëshkuar me 10.000 lekë të rinj gjobë, pezullim të lejes së drejtimit 3 muaj dhe zbritje pikësh nga patenta.

Gjatë kontrolleve në 48 orët e fundit janë pezulluar gjithsej 64 leje drejtimi, nga të cilat 48 për drejtim mjeti me shpejtësi tej normave të lejuara dhe 16 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehur.

Si rezultat i kontrolleve intensive dhe denoncimeve të qytetarëve te Komisariati Dixhital apo në numrin 112, në të gjithë vendin janë ndëshkuar me masë administrative 2908 drejtues mjetesh, për shkelje të Kodit Rrugor që përbëjnë rrezik potencial për përfshirje në ngjarje rrugore, konkretisht për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit, për parakalime të gabuara, për mospërdorim të rripit të sigurisë, për shpejtësi mbi normat e lejuara, manovra të rrezikshme në rrugë dhe mosrregullim shpejtësie, veçanërisht në qendrat e banuara, për mospërdorim të kaskës mbrojtëse në mjetet me dy rrota, si dhe për mosruajtje të largësisë së sigurisë mes mjeteve.

The Traffic Police appeals to all road users in general, especially drivers of vehicles, motor vehicles and cyclists, to show caution and respect the rules of the road, and invites citizens to report to the Digital Commissariat and the emergency number 112, any illegality.

Tiranapost.al