Aktualitet

Rama from New York posts the photo with George Soros and a note

Rama from New York posts the photo with George Soros and a note

Prime Minister Rama is in New York. He posted a photo on Instagram with Hungarian-American billionaire investor and philanthropist George Soros. He considers him a precious friend and an unwavering supporter of civil society through his 'Open Society' foundation.

Edi Rama writes:

In New York with dear friend George Soros, a rare mind and an unwavering supporter of Open Society.

Rama from New York posts the photo with George Soros and a note

***

Maybe a provocation for Sali Berisha?

Prime Minister Sali Berisha has been declared non grata by the US State Department. Berisha has accused George Soros of lobbying through his networks for DASH to put him on the black list. But it is not known if Berisha has the allusions proven. Meanwhile, this is not the first time that the Prime Minister has met with Soros.

Prime Minister Rama has appeared earlier in the photo with his son, Alex.

Rama from New York posts the photo with George Soros and a note

In last year's interview in 'Opinion', Prime Minister Rama spoke about his relationship with George Soros.

George Soros, what relationship did he have with you? It has been said that you were his target, it has been said that he was your main political sponsor. It has been said that he needed Albania for politics… But I am just asking you about your personal report. When did you meet him and how was your relationship with George Soros?

Kryeministri Edi Rama: Unë George Soros e kam njohur në vitet ’90, kur nuk isha në politikë, kur më kanë futur në bordin e Fondacionit këtu. Ka qenë dhe Ismail Kadare, Profesor Minga, kanë qenë disa… Dhe kemi shkuar në Budapest. Aty e kam takuar George Soros për herë të parë. U organizua një si drekë pune për t’u prezantuar me bordin e fondacionit. Ishte e bukur se ai ishte në botën e tij dhe ndërkohë që hante, dëgjonte dhe të gjithë po i prezantoheshim. Ai ndiqte zërin, por vazhdonte me të vetën. Kur erdhi radha ime, unë s’fola fare dhe u bë qetësi. Dhe ai ma bëri me kokë. Edhe unë i bëra një pantomimë, çfarë ke? Po ti, më tha mua. Unë çfarë i thashë? Kush je? Unë jam filani. Me çfarë merresh? Merrem me art. Çfarë lloji arti bën? Llojin më të mirë, i thashë. E pa që u bë një ndërveprim, dhe vazhdoi me të tjerët. Kur erdhi këtu herën e dytë, Ismailin e njihte ai, tha përveç këtij a mund të prezantoheni dhe njëherë se nuk më kujtoheni.

Çfarë raporti keni pasur me të?

Kryeministri Edi Rama: Kam raport fantastik me të. Kam pasur gjithmonë një raport fantastik me të. Nuk ka lidhje fare me këto konspiracionet.

Ju ka ndihmuar në politikë?

Kryeministri Edi Rama: Sorosi është një personazh i jashtëzakonshëm, është një njeri që bëri një sukses të hatashëm, përmbysi botën me ato goditjet që i bëri bursave. Në momentin që u bë George Sorosi i njohur në të gjithë botën, dhe që zotëronte një pasuri marramendëse, pasurinë e vetë e vuri në dispozicion të idesë së vetë, shoqërisë së hapur. Ai është marrë me filozofi dhe ka atë idenë e shoqërisë së hapur dhe është një njeri që ka financuar pafund për të ndihmuar shoqërinë e hapur, për të stimuluar njerëz në shoqërinë civile. Këto teoritë e tjera të konspiracionit janë…

Vazhdoni ta ruani raportin?

Prime Minister Edi Rama: Always, but certainly we do not meet often, we meet rarely.

* Tiranapost.al.