Aktualitet

Illegal constructions: Now the responsibility directly to the police, forget the number of the Minister of Interior

Illegal constructions: Now the responsibility directly to the police, forget the

'As of today, the police officer will be responsible for any violations in the territory of the republic: from illegal permits, environmental crimes and forest exploitation' . This was said by the Minister of Interior Bledi Çuçi in today's meeting, referring to the changes in the Criminal Code. " Albanians must recognize the police as their guarantor for any violence and crime that is committed," as well as for crimes that occur in the territory, illegal construction, environment and forests , he said, making another warning:

Bledi Çuçi: I call on the perpetrators who will face the force of law like no other, to forget the cell phone and the number of the Minister of Interior. No more violence will be allowed in the territory, the sentence goes up to 15 years according to the degree from the Criminal Code for illegal constructions. I tell you and once fix this well that there will be no more tolerance. Especially in such periods that we are and on the eve of the tourism season. Our vigilance and work will be multiplied.

Excerpts from the statement of the Minister of Interior:

We are gathered for a problem that has a specific importance in the whole framework of the tasks of the state police and other structures of the Ministry of Interior and I think it is a moment that we have to take again to establish the full gravity of the structures of the ministry for implementation of a very important legislation related to the protection of the environment and the protection of the territory from illegal constructions.

We have not yet done the proper coordination from all structures, a good job has been done by the agencies namely IKMT and other agencies that have joined the ministry of environmental protection but we still work as independent islands and without proper coordination with the structures of police, which has been the purpose of the changes we made to the reorganization in relation to this issue.

I think that in the context of all legal changes to strengthen the implementation of the law on illegal construction and crimes against the environment, it is time for us to resize it and I believe that each relevant agency has already gained maturity in a more synchronized coordination between our forces. , we need to start giving results.

Besoj se kemi kaluar një periudhë tashmë që lidhet edhe me fushatën elektorale që ndoshta ka krijuar një lloj vakumi në koordinimin e punëve, por tani edhe me ndryshimet që do bëjmë në drejtimin e IKMT, ka ardhur koha që policia duhet konsideruar një e vetme. Në kuptimin e vendosjes së kontrollit mbi territorin. E gjithë përgjegjësia për çdo vepër penale që ndodh në territor, duhet ti bjerë dhe do e ketë siç e kanë në fakt me ndryshimet ligjore që kemi bërë, por duhet ta ketë dhe ne realitet, policia e shtetit: Duhet të kntrollojë çdo centimetër katror të territorit të Shqipërisë, duhet të krijojmë ekipe të përhershme të përbashkëta midis punonjësit që ka në ngarkim një territor të caktuar me inspektorin që përgjigjet për ndërtimet pa leje, me inspektorin që përgjigjet për mbrojtjen e mjedisit, dhe pyjeve. Dhe është ky ekip që duhet të funksionojë si një e vetme, në lidhje me krimet në çdo territor.

* Tiranapost.al.