Aktualitet

Attack on TCH, Police offers 100,000 euros to anyone who provides information about the perpetrators

Attack on TCH, Police offers 100,000 euros to anyone who provides information

The police have set a reward of 100,000 euros for anyone who provides information about the perpetrators of the attack on Top Channel.

We remind you that yesterday the Top Channel television building was attacked with a Kalashnikov and the security guard, 61-year-old Pal Kola, was killed in the serious incident.

Full notice

Following the notification given on the morning of 27.03.2023, about the event that took place in Mëzez, where a firearm was fired at the Top Channel television building and as a result the security worker, citizen Pal Kola, was killed. inform as follows:

On 27.03.2023, at around 00:30, unidentified citizens shot with AK-47 automatic firearms in the direction of the Top Channel building, and as a result, citizen Pal Kola, 61 years old, was killed. The front facade of the television building was damaged by the shooting, as well as two vehicles parked in the yard.

From the investigative actions carried out so far, it appears that at 00:27 on 27.03.2023, the perpetrators' vehicle was caught by security cameras in the area of ??Kashari. This vehicle moved on the secondary road of the Durrës-Tirana highway, it came out in front of the Top Channel television building and at that moment the perpetrators shot in the direction of the television building.

The perpetrators, after firing firearms, quickly left again via the road they came in, towards Durrës, and at 00:36 they were caught by security cameras in the area of ??Kashari. At 00:55, the services of the Kavajë Police Station received a notification about the burning of a vehicle, on the Durrës-Rrogozhinë highway, in the place called "Agait Stream".

Menjëherë pas marrjes së njoftimit për ngjarjen e ndodhur, në vendngjarje kanë shkuar shërbime të shumta të Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë, si dhe janë organizuar pika kontrolli në të gjitha akset rrugore të vendit.

U formua grupi hetimor nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë dhe u kryen të gjitha veprimet e nevojshme hetimore, në vendin e ngjarjes dhe në vendin e djegies së automjetit.

Nga veprimet hetimore në vendin e ngjarjes janë gjetur dhe sekuestruar në cilësinë e provës materiale 25 gëzhoja model 56, 5 predha dhe 9 copëza predhash municioni luftarak. Janë këqyrur dhe sekuestruar kamerat e sigurisë të televizionit, si dhe disa kamera sigurie të subjekteve private përrreth vendit të ngjarjes dhe në drejtimin e lëvizjes së automjetit të përdorur nga autorët. Në vendin e djegies së automjetit është këqyrur dhe sekuestruar automjetit i djegur dhe një gëzhojë model 56, e cila u gjet jashtë automjetit. Brenda automjetit janë gjetur dhe sekuestruar në cilësinë e provës materiale 2 armë zjarri model AK-47, si dhe sende të tjera që lidhen me automjetin, si targa e parë e automjetit, 4 gëzhoja model 56 të plasura si pasojë e djegies etj.

Janë pyetur në cilësinë e personit që tregon rrethana të dobishme për hetimin, të gjithë personat e pranishëm në vendin e ngjarjes, si dhe disa persona të tjerë të evidentuar nga Policia, në Kavajë, Vlorë etj.

Nga ekspertimi i provave të sekuestruara në të dyja vendngjarjet, ka rezultuar se autorët i kanë përdorur të dyja armët e zjarrit, ku 20 gëzhoja janë qitur nga një armë zjarri dhe 6 gëzhoja janë qitur nga arma tjetër. Për provat e tjera të sekuestruara janë përgatitur vendimet e ekspertimit dhe nga Instituti i Policisë Shkencore vazhdon puna për ekzaminimin e tyre.

Automjeti i përdorur nga autorët është i tipit “Range Rover Sport”, me ngjyrë kafe, i cili ka rezultuar i vjedhur më datë 10.07.2020, në fshatin Tale të Lezhës. Ky automjet i është vjedhur një shtetasi kosovar, i cili ishte me pushime në këtë zonë, ndërsa targat e automjetit “AA 456 HC”, janë kallëzuar të vjedhura më datë 31.12.2022, në qytetin e Tiranës.

Më datë 27.03.2023, në orën 19:00, nën drejtimin e drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë është zhvilluar një analizë e detajuar e veprimeve hetimore të kryera, janë përcaktuar versionet hetimore dhe një grup i posaçëm hetimor po vazhdon kryerjen e veprimeve hetimore të deleguara me qëllim zbardhjen e ngjarjes, identifikimin dhe vënien përpara përgjegjësisë ligjore të autorëve.

In the same way, all the information available to the State Police and other law enforcement agencies which will help the investigative group to carry out this investigation are being analyzed.

The State Police invites citizens to provide information about the perpetrators of this serious event and offers a reward of 100,000 euros for any valuable information that will lead to the identification of the perpetrators. The State Police makes the phone number 069 41 10 299 available to citizens, guaranteeing the complete anonymity of every caller.