Aktualitet

Coca-Cola Bottling Albania: Our Mission? We invest for less CO2

Coca-Cola Bottling Albania: Our Mission? We invest for less CO2

Coca-Cola Bottling Albania announces the expansion of its fleet of vending
machines with 20 other electric cars, thus investing, after Tirana, in Durrës and
Kavaja.

This fleet expansion is a continuation of CCBS 's investment and approach over the years in environmental protection, wherever it operates.

Coca-Cola Bottling Albania: Our Mission? We invest for less CO2

In May last year, Coca-Cola Bottling Albania announced its newest initiative: "Drive Clean, Go Green".

Coca-Cola Bottling Albania: Our Mission? We invest for less CO2

This mission in nature protection implemented 56 electric cars in the sales fleet of Tirana, thus achieving the elimination of 178 tons of CO2 in the atmosphere, a figure equivalent to the work done by 13,327 trees per year.

The "Green Movement" by CCBS was an open invitation to all, mainly
state institutions to invest in the right infrastructure, to facilitate the
administration of electric cars for all users, current or others that will
be added very soon .

Projekti ngjalli interesin jo vetëm të publikut, por edhe të aktorëve të rëndësishëm të biznesit shqiptar. Ndër të parët që përqafuan këtë nismë ishte pa dyshim edhe “Uji i Fohtë Tepelena”, pjesë e të njëjtit grup, e cila së fundmi iu bashkua investimit të përbashkët në reduktimin e CO2, nëpërmjet përdorimit të makinave 100% elektrike.

Coca-Cola Bottling Albania: Our Mission? We invest for less CO2

Të ndërgjegjshëm për faktin se të qenurit operator i përgjegjshëm në treg kërkon vazhdimësi të këtyre kontributeve në çdo kohë dhe inovacion në sipërmarrjet e reja, CCBS ka çuar më tej investimin e saj në projektin “Lëvizje e Gjelbër”.

Gjatë muajve të parë të 2021, ky projekt është zgjeruar me tej dhe CCBS vazhdon të investojë në makina elektrike për flotën e shitjes, 76 makina 100% elektrike në total, si dhe në disa stacione të tjerë elektrikë gjithashtu në Durrës e Kavajë pas Tiranës.

Through 9 power stations in total (2 standards and 7 of the "fast charge" typology) thus ensures the infrastructure and proper management of this initiative, in these cities.

Already with 56 100% electric cars in Tirana, 16 in Durres and 4 in Kavaja, Albania will have 242 tons less CO2 in its atmosphere each year, a quantity which requires 18,087 trees per year to be absorbed and cleaned.

This is the gift of CCBS to the citizens of Tirana, Durrës and Kavaja, contributing every year to the reduction of CO2 in the atmosphere, harmful gas and the cause of many diseases, which in Albania is emitted mainly by urban transport.

CCBS has invested and will continue to invest its capacities and vision for a healthier future for Albania, for present and future generations.

* Tiranapost.al.