Aktualitet

What was Meta's comment to the Records Authority regarding the release of the document?

What was Meta's comment to the Records Authority regarding the release of

After making public the document where it is written that Ilir Metaj worked for state security, Meta reacted strongly to the Files Authority, which sent the said document to the Assembly. Meta calls this issue manipulation.

"The Authority of the Files before being a legal authority, is a moral authority. You have been entrusted to handle the painful past of the people with care. People who have been implicated in a voluntary way and seek to escape the filter and continue to contribute to public life in the country, at the same time and comfort the victims of that country who had those consequences from the insurance and its collaborators. This is unfortunate for the Authority.

File Authority no longer exists for me. It is the authority of file manipulation and criminalization. You will see how this story will unfold. Their names will be engraved on the pillar of shame, because for such a personal issue that has to do with the personal needs of a crazy and mentally ill person, that he is also a psychic apart from the others and those sheep in the parliament... we have been worried by the parliament of the patron Nazis", said Meta.

How did the story begin?

A document from the Files Authority arrived yesterday at the address of the Speaker of the Assembly Lindia Nikolla. It said that a high-level politician worked for the security of the state. His initials were IM That much was known yesterday.

The meeting of Speaker Nikolla with the heads of parliamentary groups

Today, Lindita Nikolla gathered the leaders of the parliamentary groups: Taulant Balla, Fatmir Mediu and Enkelejd Alibeaj in a one-on-one meeting. He informed them of the document.

Making public the document where "Ilir Meta" is written

A few hours later, the media published the document mentioning Ilir Meta as a former state security employee.

Her statement to the media

Nikolla issued a statement to the media where he spoke about the case, without mentioning Ilir Meta. She said: The case is shocking and the Assembly must definitely react. That is why today I called the leaders of the groups and the leaders of the security committee and the law committee, who I informed them about the letter of the Authority, the identity of the politician with the initials IM, as well as my willingness to convene the Assembly at any time that the political forces they will need.

Dua ta falënderoj Autoritetin e Dosjeve për reagimin e drejtë, të pavarur dhe profesional, si edhe për kurajon në adresimin e këtij rasti, i cili ngre pyetje të rëndësishme për shoqërinë tonë dhe për forcat politike. Në respekt të ligjit dhe ndjeshmërisë së lartë të këtij rasti vërtetë tronditës, nuk mund të flas më shumë në këtë faze”,

Deklarata e Metës për mediat

Më pas Meta doli në një deklaratë për mediat me tone të ashpërsuara.

Reagim për Nikollën:

“Doli ajo pula e kuvendit aty, se ajo s`ka dinjitet, përderisa e përdor ai. Më vjen keq se unë e kam respektuar. Pse s`më merrte dot në telefon ajo? Po ça do presësh me mesatare 5.5. E patë ç`i bënë studentët. Se kam pasur gjithmonë respekt”..

Versioni i tij i ngjarjes:

“A ka njeri që e beson këtë gjë? U ngrit parlamenti në këmbë? Po cili? Ai me në krye Nikollën? Lindita e Ramës që përdoret për nevojat e tij personale siç është urgjenca për të spostuar vëmendjen nga afera më e zezë dhe më flagrante.

Parlamenti është parlament patronazhistësh, i korruptuar dhe plot me lulushë në opozitë. Qenkan shqetësuar për një email anonim. Cili parlament është ky?

Sa I.M kanë qenë në Fakultetin e Ekonomisë? Sa I.M kanë qenë në klasën ku kam studiuar unë? Unë në atë kohë kam qenë vetëm sekretat e Fakultetit të Ekonomisë. Isha zgjedhur që në vit të dytë, se isha me 10-ta e se isha që atëherë lider.

Unë njoh nja 50 Ilir Metaj. Në klasën time kemi qenë dy Ilir Metaj. Një njeri korrekt, që jam i sigurt që s`ka qenë as ai. As për shkak të pozicionit të prindit të tij, se s`dua të flas më tej.

Kështu që për çështjen në fjalë dua të siguroj gjithë qytetarët se Ilir Meta është këtu pas 30 vitesh angazhim. Jo se s`ka bërë gabime, por është këtu sepse ka qenë gjithmonë i pastër në ndërgjegjen e tij dhe të vërtetat e tij. Jo vetëm kaq, por do vazhdoj edhe për 30-40 vitet e ardhshme. Ëndrra ime tani është të bëhem kryetar i referendumit.

Nuk ekziston më për mua Autoriteti i Dosjes. Do ta shikoni se si do të mbarojë kjo çështje. Emrat e tyre do gdhenden”.