Shëndeti

Is the coronavirus evolving to become more deadly?

Is the coronavirus evolving to become more deadly?

Once the experts stressed that the variant B.1.1.7 SARS-COV-2, is detected for the first time in England South East , was tacky but not deadly virus than the original , British Prime Minister Boris Johnson said m 22 January that this variant seemed to be associated with a higher mortality.

And this is something unusual . Usually v irus tend to become less deadly over time. Why is this virus not following this rule l ? For organisms to multiply , genetic material must be copied over time .

Sometimes, during this process , mistakes occur , which turn into mutations . Such mutations occur in animals t , plants t , fungi t , bacteria t and viruses t . At o they are almost always fatal, to the descendants die with them before they can multiply.

Rarely does the error that occurred give it such an advantage that it helps offspring reproduce more successfully than their unaltered " relative. " Viruses depend on the people who spread them and many of them as HIV, Ebola and SARS -i original, usually make a particularly infectious person only after they spread throughout the body.

At that point, the cells man who carry the virus are under attack in large scale, the immune system works more than necessary, and the patient feels physically exhausted and in a state of terrible of .

From an evolutionary perspective, the virus benefits if this period of extreme infectivity continues for as long as possible, so that t ' was to give him more time to be descendants ' was widespread. But the host's case , suddenly limits the chances of a virus infecting others, even if the virus can be spread by a corpse.

Kjo është arsyeja pse mutacionet që e bëjnë një virus më pak vdekjeprurës, favorizohen shpesh nga përzgjedhja natyrore. Sidoqoftë, në rastin e SARS-CoV-2 ky nuk është një faktor, pasi virusi i bën njerëzit më infektivë në kohën kur ata shfaqin simptomat e para, dhe disa javë para se ata të vdesin nga ndërlikimet shëndetësore.

Nëse një person vdes disa javë pasi ka qenë shumë infektues, kjo gjë nuk ka thuajse asnjë efekt në trajektoren evolucionare të virusit. Prandaj është po aq e mundshme që mutacionet rastësore të shfaqen në kodin gjenetik viral, duke e bërë atë më vdekjeprurës, sikurse ka edhe mutacione të tjera po rastësore që e bëjnë atë më pak vdekjeprurës.

B.1.1.7 dhe disa variante të tjera, përfshirë atë të identifikuar së fundmi në Kaliforni të SHBA-së, janë përhapur gjerësisht pasi kanë mutacione që e modifikojnë mjetin që përdor virusi për të pushtuar qelizat. SARS-CoV-2 e përdor proteinën e jashtme,për tu bashkuar me receptorët në sipërfaqet e qelizave, të cilat pasi të aktivizohen, lejojnë që virusi të injektojë brenda materialin e tij gjenetik.

Edhe pse mekanizmi mbetet ende jo shumë i njohur, ndryshimet në këtë proteinën e ndihmojnë shumë B.1.1.7 dhe variantet e tjera që të depërtojnë në qelizat e njeriut. Një nga efektet, është se ato janë më infektive. Mister mbetet gjithashtu dhe fakti sesi B.1.1.7 përfundoi me një mutacion që e rrit vdekshmërinë dhe e bën atë më infektues.

Ndoshta 2 ndryshime të veçanta gjenetike kanë ndodhur në mënyrë të pavarur tek një individ të vetëm i infektuar, por gjithsesi shanset për këtë janë të ulëta. Meqë këto dy mutacione nuk u gjetën në shtame virale individuale para zbulimit të variantit B.1.1.7, nuk ka gjasa që dy variantet e virusit, secili me një nga dy mutacionet, të bashkojnë informacionin e tyre gjenetik tek një person i vetëm fatkeq.

i mundshëm, është një rrjet ndërveprimesh molekulare, gjë që do të tho se shfaqja e një mutacioni shkakton shfaqjen e tjetrit, ashtu si dominotë që rrëzohen mbi njëra-tjetrën. Virologët po mbështesin gjithnjë e më shumë tezën se vetëm një numër i vogël ndryshimeshgjenetike po shkakton ndryshime thelbësore në sjelljen e virusit.

The new variants , are you all more likely to mutate than the original coronavirus that was observed in V uhan at the end of 2019. coronavirus have large genomes , and additional genetic material , looked at like it used to " error checking et" viral copies made within a cell 's host. / The Economist

* Received from Bota.al