MY TIRANA

A new school is named after Bashkim Finos. While a street in Tirana will be called Sokol Olldashi

A new school is named after Bashkim Finos. While a street in Tirana will be

Unit 2 in the capital will be added a kindergarten and a new 9-year school which is being built from scratch and will be ready within this school season for about 1000 children. The school which is being set up near Student City, in the area known as the former "Old Boiler" will be named after former Prime Minister Bashkim Fino, who passed away this Monday after losing the battle with Covid 19 The Mayor of Tirana, Erion Veliaj, together with the socialist candidate for deputy Arben Pëllumbi visited the construction site of this school as part of the project of 17 new schools in the capital.

This is a very good day for Unit 2. It was a request of the administrator, but also of the residents who go to the school "Mihal Grameno", to the school "Labinoti", or the school "Kosova" to take the children of by spending two hours a day, so I believe that not only do we save time, but we give this area one of the best schools. Here was the old Student City boiler, so it was the only state space we could utilize to build a school. Meanwhile, two schools are being built in Fresku, where the Army Intelligence Service was, a project of 17 schools. I believe that we will go down in history as the year where more schools have been opened than ever in the city of Tirana, " said Veliaj.

A new school is named after Bashkim Finos. While a street in Tirana will be

Kryebashkiaku zbuloi se shkolla do marrë emrin e deputetit socialist, Bashkim Fino, ndërsa një rrugë në po këtë zonë do mbajë emrin e deputetit tjetër të ndjerë Sokol Olldashi.

“Do të ketë një emër dinjitoz, emrin e Bashkim Finos, të një kryeministri që na bashkoi në ditët më të vështira dhe në një zonë ku është bashkuar edhe veriu, edhe jugu, edhe Tropoja, edhe Tepelena, ku janë bashkuar edhe realitetet rurale edhe ato urbane emri i Bashkim Finos i bën realisht nder. Ne në fakt duam të vlerësojmë jo vetëm figura të majta, por edhe nga e djathta, për ata që kanë lënë një gjurmë në komunitetin tonë. Kemi marrë gjithashtu një propozim për një rrugë në këtë zonë, në Njësinë numër 2, me emrin Sokol Olldashi, ndaj duam që edhe atë koleg e mik ta respektojmë gjithashtu dhe besoj që Tirana do të jetë më dinjitoze me rrugë dhe shkolla cilësore, por edhe me emra dinjitozë të atyre që i kanë shërbyer këtij vendi. Përtej bindjeve politike, kush ka qenë shërbëtor publik i këtij atdheu dhe i këtij qyteti meriton të vlerësohet, si nga e majta, ashtu edhe nga e djathta,” said Veliaj.

MP Pëllumbi also praised the fact that this school will be named after his former colleague Fino. "I want to thank you for naming this school after our friend Bashkim Fino who contributed so much to the unification and the philosophy of being together, that this area needs so much in its continuous development. "Together we will make possible its further development and not be locked inside the borders and fences of everyone," said Pellumbi.

* Tiranapost.al.