Lajme nga Bota

Britain comes out of 'lockdown' on December 2nd! But the new rules will continue until the spring

Britain comes out of 'lockdown' on December 2nd! But the new rules

Britain will come out of the 'lockdown' on December 2, but the restrictive measures according to the areas of Covid spread will remain in force at least until the spring.

So stated British Prime Minister Boris Johnson, who said the new rules will be tougher during the winter for the country, but there will be no isolated area.

While presenting the Government’s Covid Winter Plan, he hailed the “sacrifices of millions of people across the UK” which helped to control the virus and reduce cases with Covid.

Johnson acknowledged that many regions would be temporarily relocated to more restricted areas, meaning more Britons would find it impossible to meet friends and family indoors until Easter.

Britain comes out of 'lockdown' on December 2nd! But the new rules

The Prime Minister confirmed that there will be a holiday for the holiday period, but families will "have to make a careful judgment" regarding the visit of elderly relatives as the virus does not know it is Christmas. Thus seniors from care homes cannot celebrate with families unless all the negative members result.

"Scientific advice, I fear it is that our restrictions should be made tougher," he added.

The rules will be reviewed every 14 days to check if they work and to see if they can relax.

Kështu në të gjithë vendin hapen të gjitha palestrat dhe sallonet e bukurisë. Duket se Britania do përpiqet të mbajnë nën kontroll zonat e ”Tier 3” ose më të rrezikshmet, teksa Londra ka hyrë në nivelin 2 të rrezikut.

Rregullat e reja:

Britain comes out of 'lockdown' on December 2nd! But the new rules

Familjet do të jenë në gjendje të takohen vetëm në Nivelin 3 në hapësira të jashtme si parqe

Pub-et dhe restorantet në nivelin e lartë do të duhet të qëndrojnë të mbyllura – por dorëzimet dhe dërgesat mund të vazhdojnë

Rregullat e pijetoreve të nivelit 2 do të ashpërsohen, me vetëm vendet që shërbejnë ushqim me pije të lejuara edhe jashtë

Kazinot, rrugicat e bowlingut, zonat e lojërave të buta, muzetë, galeritë dhe kinematë në Nivelin 3 do të duhet të qëndrojnë të mbyllura

Palestrat dhe sallonet e bukurisë mund të hapen në të gjithë vendin – dhe të gjitha dyqanet do të hapin dyert e tyre përsëri

The British will be able to go to watch football matches at the lowest levels from 2 December onwards

Older Britons will be able to leave care homes to spend Christmas with family if they all test negative

New parents with one child under one will be allowed to form "support bubbles"

The Sixth Rule will return to all levels, but the 22:00 stop time will be shifted to 23:00

Weddings will be allowed with 15 guests - but receptions are restricted to Level 3, and collective worship can continue./ Source: The Sun