Aktualitet

How many fines have been imposed since Thursday for the mask? The police also show how much the decision is being implemented by the citizens

How many fines have been imposed since Thursday for the mask? The police also

From Thursday when the mask on the street and any other environment was placed under duress, until this Sunday evening, 356 people have been fined throughout Albania. These persons were caught without a mask on the street and as a result were fined in the amount of 30 thousand ALL.

How many fines have been imposed since Thursday for the mask? The police also

While 7 persons were escorted to the police stations who after presenting the identification document were punished with the administrative measure 3000 ALL and then were released.

In case you are caught again without a mask, the police have warned that the fine will go to the value of 50 thousand ALL. This fine as indicated will be reflected in the lights bill.

The data was announced in a Facebook post by the Police, which also shows that in the last 24 hours the number of people who do not apply the measure of wearing a mask has significantly decreased.

Read the full announcement as follows:

state police

Controls to monitor the implementation of anticovid measures continue throughout the country.

Krahas përmbushjes së detyrave funksionale për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e paligjshmërisë, punonjësit e Policisë kanë vijuar kontrollet në terren, për të monitoruar zbatimin e masës së re për parandalimin e përhapjes së COVID-19, mbajtjen e detyrueshme të maskës mbrojtëse, e cila është detyrim për të gjithë qytetarët, që në momentin që dalin nga shtëpia.

Gjatë 24 orëve të fundit, shërbimet e Policisë, gjatë kontrolleve, kanë konstatuar një ulje të ndjeshme të qytetarëve që nuk zbatojnë masën për mbajtjen e detyrueshme të maskës. Shumica e qytetarëve, edhe gjatë mbrëmjes së djeshme, edhe gjatë ditës së sotme i kishin vendosur maskat mbrojtëse.

Gjatë kontrolleve janë konstatuar edhe qytetarë që nuk i kishin vendosur maskat dhe për këto raste, shërbimet e Policisë në të gjithë vendin kanë vendosur 356 masa administrative me vlerën 3.000 lekë secila.

Edhe numri i qytetarëve që kanë tentuar t’i shmangen masës administrative duke mos i dhënë gjeneralitetet punonjësit të Policisë, kur janë konstatuar pa vendosur maskën, është ulur gjatë 24 orëve të fundit. Janë shoqëruar në ambientet e Policisë në të gjithë vendin, 7 shtetas, të cilët pasi kanë paraqitur dokumentin e identifikimit janë ndëshkuar me masën administrative 3000 lekë dhe janë lënë të lirë.

Policia e Shtetit ka rritur prezencën e shërbimeve të Policisë me uniformë dhe të punonjësve të Policisë Kriminale në territor, të cilët vijojnë patrullimet dhe kontrollet në të gjithë vendin, për parandalimin dhe goditjen e paligjshmërisë, si dhe monitorimin e masave anticovid, të cilat parandalojnë përhapjen e këtij virusi.

Policia e Shtetit falënderon edhe njëherë qytetarët që respektojnë këtë masë mbrojtëse dhe apelon që të gjithë të vendosin maskat mbrojtëse, pronarët e lokaleve të respektojë protokollet e sigurisë dhe të mos kundërshtojnë urdhrin e punonjësve të Policisë, pasi Policia e Shtetit është në shërbim të qytetarëve, për të mbrojtur jetën dhe shëndetin e tyre, ndaj dhe është i rëndësishëm zbatimi i kësaj mase mbrojtëse për parandalimin e infektimit me COVID-19.

Meanwhile, the State Police invites citizens to support and cooperate more with the Police, to report to the number 112 and the Digital Commissariat, any illegality that violates the order and safety, life and property of citizens, guaranteeing full anonymity and response. immediate and impartial.