Aktualitet

Well-known writer and translator Faslli Haliti passes away

Well-known writer and translator Faslli Haliti passes away

The writer, and one of the important voices of literary history, Faslli Haliti, has passed away at the age of 85. The news was announced by the 'National Center for Books and Reading', where it expresses its deepest condolences to the family of the writer born in Lushnja.

Faslli Haliti ka mbaruar Liceun Artistik për pikturë. Është diplomuar për gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës. Ka punuar mësues vizatimi dhe letërsie në Lushnjë 1961-1973. Nga viti 1973 - 1983, për gabime ideore në krijimtari dhe veçanërisht në poemën Dielli dhe rrëkerat, ka punuar si kooperativist i thjeshtë në një kooperativë bujqësore të rrethit Lushnjë e në Komunale. Gjatë gjithë kësaj periudhe konvaleshence ideologjike iu hoq e drejta e botimit.

Gjatë viteve 1998-2001 ka qenë deputet në Kuvendin e Shqipërisë. Që nga viti 1969 është anëtar i LSHASH. Është nderuar me çmime kombëtare e ndëkombëtare. Është përfshirë në disa antologji në gjuhë të huaja si italisht, anglisht, gjermanisht, greqisht. Është dekoruar me Urdhërin Naim Frashëri të klasit III, të klasit I si dhe me Urdhërin “Naim Frashëri” i Artë.

He is an Honorary Citizen of the city of Lushnja. It is the Honor of Fier Region. He won the grand prize "Best Poet of the Year" - 2017, given by the Cultural Foundation "Harpa". He is the author of over 20 books, mostly poetry.

- Poems by Faslli Haliti 

ME ALSO
So are the people of this world!
There are no people
Without flaws,
Without vices
Without flaws,
No
man Angel
No man God,
I too am man,
Man like any other man,

Why do you want me to be an angel, god?